0570 - 79 80 39

Arbeidsrecht advocaat nodig in Deventer?

Op staande voet ontslagen?

Niemand wil ontslagen worden, maar soms maakt het gewoon deel uit van de dagelijkse realiteit. Een fatsoenlijk ontslag, waarbij werknemer en werkgever elkaars beweegredenen kunnen begrijpen, is dan ook geen enkel probleem. Bij een ontslag op staande voet is dit helaas anders. Het ontslag is onmiddellijk en de werknemer in kwestie verliest zijn baan en inkomen, zonder recht op een overbruggingsperiode. De redenen hiervoor zijn meestal zeer ernstig, en werkgevers nemen zelden een dergelijke stap. Toch komt het soms voor dat werknemers bewust worden benadeeld. In dit geval is het een goed idee om juridische hulp in te schakelen en het ontslag aan te vechten. De vakman is hiervoor de aangewezen partij.

In de praktijk

Gezien de ernst van een ontslag op staande voet is het logisch dat het aan bepaalde regels moet voldoen. Hieronder ziet u de belangrijkste:

  • Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van een ernstige aanleiding.
  • Deze aanleiding moet helder aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet is onmiddellijk.

Voor een juridisch sluitend ontslag moet een werkgever deze regels in acht nemen. Als hij dit nalaat, kan een werknemer zijn ontslag met recht aanvechten.

Ontslag op staande voet aanvechten

Mocht u van plan zijn een ontslag op staande voet aan te vechten, is het belangrijk om op tijd een verzoekschrift in te dienen bij uw lokale (kanton)rechtbank. Dit moet binnen twee maanden na de opzegging van het contract gebeurd zijn. De vakman zal het indienen van het verzoekschrift en eventuele vervolgstappen zorgvuldig met u doornemen. Bent u geïnteresseerd en zou u graag meer horen. Neem snel contact met ons op! U kunt De vakman bereiken op 0570 - 79 80 39.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Hoofdvestiging